BaHaN - BaHaN
1 ekor ikan siakap
1 biji bawang merah (potong bulat)
2 inci halia (potong mayang halus)
2 sudu besar taucu
1 btg carrot
2 biji limau nipis
1 tangkai daun sup n daun bawang
2 biji tomato (potong 4 @ 6)
5 biji cili padi ( di ketuk)
1 btg serai ( hiris nipis)
CaRa MeMaSaK
1. Panaskan pengukus.
2. Letakkan ikan siakap yang telah siap di siang ke dalam piring lebar yang muat untk di masukan ke dalam pengukus.
3. Lumurkan ikan siakap dengan taucu.
4. Taburkan segala bahan - bahan lain tadi ke atas ikan. perahkan limau keserata ikan.
5. Masak ikan dalam 20 minit. Kalo ikan tu besar sangat biar lama sikit, nanti dalamnyer x masak pulak.
Nyum2 dh blh makan...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
awat name ikan siakap ni ade CHOEK????
ReplyDeletesbb namer pendek ikan tu choekkkk...
ReplyDelete