Search This Blog

Monday, June 21, 2010

DaGinG mAsAk LaDa HiTaM...

1/2 kilo daging - direbus dan di hiris
2 biji bwg merah - potong bulat
3 biji bwg putih
satu cawan sup ayam - kaki ayam direbus pun boleh
2sudu cili kering - di blend
2 sudu besar sos lada hitam
1 sudu besar sos tiram2.
1 sudu kecil serbuk lada hitam
50gm daun bawang
1 btg lobak merah
20gm cili merah
20gm cili benggala hijau
minyak utk menumis


CaRa MeMaSaK...
1. Panaskan minyak dan tumiskan bwg putihterlebih dahulu sehingga naik bau.
2. Kemudian masukkan cili yang sudah dikisar. Tumiskan sehingga agak garing.
3. Seterusnya masukkan sos lada hitam dan sos tiram.
4. Seterusnya masukkan lobak merah dan daging yang telah direbus tadi.
5. Kemudian masukkan sup ayam. Gaul rata sehingga kuah agk kering atau pekat.
6. Akhir sekali , masukkan cili benggala hijau dan cili merah dan bwg merah. Taburkan serbuk lada hitam dan daun merah.

No comments:

Post a Comment