Search This Blog

Monday, June 21, 2010

SuP TaUhU JePuN

Bahan - bahan
5 biji tauhu jepun di goreng dahulu n diketepikan
3 ketul ayam hiris kecil
2 biji bwg merah
2 biji bwg putih
1 btg lobak merah
1 ikat ank sawi / kailan
1 biji telur
1 1/2 sudu tepung jagung
1 tangkai daun sup/ daun bwg
garam, dan serbuk lada hitam secukupnyer

 CaRa MeMaSaK
1. Tumis kan bwg merah dan bwg putih dengan hanya sedikit minyak.
2. Kemudian masukkan ayam tadi.
3. Masukkan air satu mangkok.
4. Setelah mendidih, masukkan lobak merah.
5. Kemudian pecahkan telur ke dalam nyer. Kacau dan masukkan tepung jagung, garam, serta serbuk lada hitam.
6. Akhirnya masukkan tauhu jepun, ank sawi dan taburkan daun sup. 

No comments:

Post a Comment